Lärande för hållbar utveckling

Årtiondet för lärandet för hållbar utveckling har varit (2005-2014), men är vi färdiga? Knappast. Arbetet med att få de som växer upp att vilja ta ansvar för en hållbar utvecklingen tar nog aldrig slut. En viktig del är t ex val av transportmedel.

Allt hänger ihop!
Det finns många anledningar att använda temat trafik i undervisningen.

• Trafik innefattar så många ämnen, det är ämnesöverskridande och passar därmed bra i undervisningen.
  • Eleverna själva kan vara med och påverka undervisningen, ett elevcentrerat lärande.
  • Barnen och ungdomarna är inte tillräckligt trafikmedvetna.
  • Trafik är ett ämne som ligger nära vardagen och det finns alltid aktuella händelser och exempel - ofta i skolans närhet - att använda sig av.

Många pedagoger vill ha inspiration och material för att kunna känna sig trygga med att jobba med trafik i skolan, därför finns Trafikeniskolan.